|
Narancsos kacsa
2006.07.31. 13:37
Narancsos kacsa
|
Narancsos kacsa |
|
|
|
Hozzávalók: |
|
|
|
1 pecsenyekacsa |
|
só |
|
fehér bors |
|
4 narancs |
|
2 ek cukor |
|
1 dl gyenge borecet |
|
1 dl fehérbor |
|
1 ek liszt |
|
1/2 dl pezsgő |
|
olaj |
|
|
|
Elkészítés: |
|
|
|
A kacsát sóval, borssal bedörzsöljük, forró olajjal megöntözzük, fedő alatt puhára pároljuk, majd forró sütőben pirosra sütjük. |
|
Egy narancsot meghámozunk és a héját nagyon vékonyan felmetéljük. A cukrot egy kis lábaskában aranysárgára pirítjuk, hozzáadjuk a megforrósított ecetet, a narancshéjat, két narancs levét, a bort és 5 percig lassan forraljuk. A lisztet elkeverjük kevés vízzel, majd apránként felhígítjuk a narancsos mártással és felforraljuk. Ízesítjük sóval, borssal, pezsgővel. |
|
A közben elkészült kacsa levéről lemerjük a zsírt és a pecsenye levét is a mártásba öntjük. |
|
A kacsát feldarabolva elrendezzük egy előmelegített tálon. A negyedik narancsot hosszában ketté, majd 2-3 milliméter vastag szeletekre vágjuk. Ezekkel a szeletekkel és a meghámozott narancs szétszedett gerezdjeivel körülrakjuk a kacsát. A mártást külön csészében adjuk hozzá. |
|
tipp! |
|
Párolt vajas zöldborsóval és burgonyakrokettel körítjük. |
|
|
|
|
|