Advent : Advent és a mézeskalács |
Advent és a mézeskalács
2006.07.31. 10:38
Advent és a mézeskalács
A mézet a cukorral felforraljuk, beletesszük a margarint, megvárjuk, amíg kihűl. Ezután beletesszük a tojást, majd hozzáadjuk a lisztet, fűszereket, szódabikarbonát. Jól összedolgozzuk. 2 órára a hűtőbe tesszük alufóliába, hogy meg ne száradjon. Kivéve a hűtőből kinyújtjuk, formákat vágunk belőle szaggatóval. Megsütjük közepesen meleg sütőben, amikor kivettük akkor díszítjük a cukormázzal. Száradni hagyjuk, egy nap múlva megpuhul.
Hozzávalók:
- 0.5 kg liszt,
- 25 dkg méz,
- 12,5 dkg margarin,
- 1 tojás,
- 1 kávéskanál szódabikarbóna,
- 2.5 dkg kakaó,
- fűszerek: szegfűszeg, fahéj.
Díszítéshez:
- 1 tojásfehérje,
- 10 dkg cukor
- Különböző magok: mandula, mogyoró, dió, tökmag, napraforgómag, mazsola, puffasztott rizs, lenmag, szezámmag, darálatlan mák
|