Tárkonyos pulykaraguleves
2006.07.31. 13:28
Tárkonyos pulykaraguleves
Tárkonyos pulykaraguleves
Hozzávalók:
40 dkg pulykamellfillé 1 kis vöröshagyma 1 dl olaj, só, törött fekete bors egy kevés apróra vágott petrezselyem és tárkonylevél 1 liter csontlé (leveskockából is lehet) 20 dkg vegyes zöldség 1 cikk zeller 10 dkg gomba 6 dkg liszt 2 dl tejszín 1 evőkanál tárkonyecet néhány csepp citromlé A pulykahúst kockára vágjuk, a hagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk, majd a fele olajon aranysárgára pirítjuk. Rátesszük a pulykahúst, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a vágott petrezselyemmel és tárkonylevéllel, kevés csontlével felengedjük. Közben megtisztítjuk a zöldséget, a zellert, a gombát, kockákra vágjuk, és a húshoz adjuk. Lassan pároljuk, majd a csontlével felengedjük. A maradék olajból a liszttel világos rántást készítünk, ezzel sűrítjük, tejszínnel dúsítjuk, ha kell, utána ízesítjük. A tárkony-ecettel és egy kevés citromlével savanyítjuk, jó forrón tálaljuk.
|