Orjaleves
2006.07.31. 13:29
Orjaleves
Orjaleves
Hozzávalók:
1,20 kg húsos sertéstarjacsont vagy karajcsont 20 dkg sárgarépa 70 dkg zeller 70 dkg petrezselyemgyökér 70 dkg gomba 5 dkg karalábé 7 fej hagyma, só 2 gerezd fokhagyma 1 zöldpaprika 1 db paradicsom néhány szem egész bors néhány szerecsendió-virág pár szál sáfrányos szeklice 10 dkg lúdgége tészta 1 evőkanál ételízesítő por A csontokat nagyobb dara-bokra vágjuk, leforrázzuk, majd hideg vízben feltesszük főni. A zöldségeket megtisztítjuk, kis hasábokra vágjuk. Ha a csont vize felforrt, megsózzuk, bezöldségeljük és megfűszerezzük. Hogy a levesünk szép tiszta legyen, lassú tűzön főzzük készre. Ha kell, utána ízesítjük. Közben a tésztát bő, sós vízben kifőzzük. A húsos csontokat külön tálban, ecetes tormával kínáljuk.
|