Vaníliás félholdak
2006.07.31. 13:44
Vaníliás félholdak
|
Hozzávalók kb. 80 darabhoz:
15 dkg vaj + a tepsihez
25 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
3 tojás
1 teáskanál őrölt kardamom
1 csipet fahéj
25 dkg liszt + a nyújtáshoz
25 dkg darált mandula
|
Előkészítés: A vajat habosra keverjük a cukorral, a vaníliás cukorral és 2 tojással. Beledolgozzuk a kardamomot, a fahéjat, a lisztet és 3 evőkanál kivételével a mandulát. A tésztát 2 órára behűtjük.
Elkészítés: Kivajazunk egy tepsit. A sütőt 180 fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük. A tésztát lisztezett deszkán kb. 3 mm vastagra kinyújtjuk. Félhold alakú kiszúróval kivágjuk a formákat, és a tepsire rakjuk. A maradék tojást elkeverjük, és megkenjük vele a holdak tetejét. Megszórjuk a félretett mandulával, és sütőben kb. 10 percig sütjük.
| |
|