Mézes krémes
2006.07.31. 13:53
Mézes krémes
Hozzávalók: |
25 dkg margarin, 10 dkg cukor, 2 db tojás, 1 evőkanál méz, 40 dkg liszt, 1/2 teáskanál szódabikarbóna, kevés tej. |
Elkészítés: |
Gyúrjuk egybe alaposan az összes hozzávalót, majd süssünk belőle 3 lapot. A lapokat a következő krémmel kenjük meg: 1 liter tejben főzzünk meg 8 evőkanál lisztet. Ha kihűlt, vegyítsük össze 20 dkg margarin és 35 dkg cukor habosra vert keverékével. Az így elkészített krémet osszuk kétfelé. Az egyik felébe tegyünk kakaót, a másikba pedig keverjük 1/2 citrom levét és lereszelt héját. Ezekkel kenjük meg az előbb elkészített lapokat. |
A tetejére csokimáz kerül: Forraljunk össze 30 dkg cukrot, 3 evőkanál vizet, 3 evőkanál kakaót és egy kis vajat. Ezzel díszítsük a süti tetejét. |
|